“Aankomen met Opschieter: Een cruciale techniek voor het Watersportdiploma”

9 mei 2024


Aankomen met Opschieter in het Zeilen

Zeilen is meer dan gewoon op het water zijn. Het is een balans vinden tussen je zeil, je roer en de wind. Een van de belangrijke manoeuvres die je moet beheersen, is het ‘Aankomen met Opschieter’. Begrijpen hoe dit werkt, kan je zeilervaring verbeteren en je helpen om veilig en gecontroleerd naar de hogerwal te zeilen vanaf een bovenwinds punt.

Het gaat erom dat je de snelheid van je zeilboot verliest door flink op te sturen in een oploevende bocht naar de wal. Soms moet je na deze bocht eventueel corrigeren met je zeil, maar over het algemeen ben jij degene die de boot op de juiste plaats houdt.


Wil je meer weten over deze of andere zeiltechnieken? Ga dan naar onze contactpagina voor de contactgegevens van onze instructeurs. Hou ook zeker onze Instagram-pagina en website in de gaten voor updates.

De Diplomaeis voor Nationaal Watersportdiploma

Voor het Nationaal watersportdiploma, is deze manoeuvre verplicht voor volwassenen van Niveau 3, binnen de Zwaardboot 1-mans discipline. De specifieke module heet Hogerwal en hiervoor moet je de competentie ‘Aankomen met Opschieter’ aantonen. Ga voor meer informatie over onze cursussen naar ons cursusaanbod.


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident