“Aankomen met sliplanding: een essentiële competentie voor het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024

Aankomen met sliplanding bij het zeilen

Zeilen is een prachtige sport, waarbij je leert omgaan met de natuurkrachten. Een belangrijk onderdeel van zeilen is het aankomen met een sliplanding. Dit kan soms best uitdagend zijn, maar met de juiste begeleiding van onze professionele instructeurs wordt dit een fluitje van een cent!

Als zeiler is het belangrijk dat je zelfstandig kunt aanleggen bij een hogerwal en langswal. Dit moet je kunnen doen met een marge van slechts één bootbreedte. Je moet hierbij zelf in staat zijn om de koers te bepalen, de snelheid te regelen en je boot af te houden. Dit gaat je lukken door gebruik te maken van één overstag of door een draai op te maken vanaf een bovenwindsgelegen punt.

Is dit lastig voor je? Maak je geen zorgen, onze zeilschool is er speciaal om je bij dit soort dingen te helpen. Je kunt hier trainingen volgen die jou perfect de fijne kneepjes van het vak leren. Wil je meer weten over de cursussen die we aanbieden? Bekijk dan onze cursusaanbod.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of volg ons op Instagram voor meer leuke en leerzame zeilupdates!

Diplomaeis Nationaal Watersportdiploma

Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Niveau 4
Discipline: Kielboot
Module: Hogerwal
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Aankomen met sliplanding

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident