“Aankomen met sliplanding: een essentiële vaardigheid voor het behalen van je watersportdiploma”

9 mei 2024

Aankomen met sliplanding in het zeilen

In het zeilen is het essentieel om te weten hoe je veilig en correct kan aankomen bij een hogerwal. Dit houdt in dat je de boot zodanig kan sturen dat je precies daar aankomt waar je wilt. Voor veel jongelingen die deelnemen aan onze zeilkampen, kan dit een uitdagende taak zijn. Het vereist concentratie, vaardigheid en exacte timing, maar het goede nieuws is dat het onder de knie te krijgen is met de juiste instructies.

Als onderdeel van je progressie op onze zeilschool, leer je hoe je correct kan aankomen met sliplanding. Een sliplanding is een manier van aanmeren waarbij de zeilboot parallel aan de kant komt te liggen. Het draagt bij aan de veiligheid tijdens het zeilen, aangezien correct aankomen voorkomt dat de boot botst met de wal.

Het leren van deze techniek vraagt natuurlijk om oefening, we hebben dan ook verschillende lessen en cursussen voor onze cursisten.
Wil je meer te weten komen over deze specifieke techniek of over zeilen in het algemeen? Neem dan een kijkje op onze contactpagina. Hier kun je al je vragen stellen en we helpen je graag verder!

Eisen voor het Nationaal watersportdiploma

Aan het eind van de cursus wordt er van de cursist verwacht dat hij/zij kan aankomen met sliplanding. Dit is een verplichte competentie voor het Nationaal watersportdiploma op niveau 1, zwaardboot 1-mans, hogerwal module. Bij zeilschool Pean willen we zeker zijn dat onze deelnemers goed voorbereid zijn en de nodige kennis en vaardigheden bezitten voordat ze deze diploma ontvangen. Onderstaand vind je de detailgegevens over de eisen:

  • Leeftijd: Jongeren
  • Niveau: Niveau 1
  • Discipline: Zwaardboot 1-mans
  • Module: Hogerwal
  • Is de module verplicht: Verplicht
  • Competentie: Aankomen met sliplanding

Voor een volledig overzicht van ons cursusaanbod, bekijk de zeilschool pagina. Daarnaast kun je ons volgen op Instagram voor updates en om een beeld te krijgen van de sfeer bij onze zeilkampen. We kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen bij onze zeilschool!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident