“Aankomen met sliplanding: Essentiële vaardigheid voor het Watersportdiploma”

9 mei 2024

Aankomen met sliplanding in het zeilen

Een van de vaardigheden die elke zeiler moet kennen, is het aankomen aan de hogerwal met een sliplanding. Dit houdt in dat je als zeiler, varend op een aan de windse koers, zelfstandig de snelheid van de boot kunt reguleren. Ondanks dat een instructeur je uiteraard tips kan geven, wordt er van een zeiler verwacht dat hij of zij zelf kan inschatten of de snelheid veilig genoeg is om af te kunnen houden.

Waarom is het zo belangrijk?

Het kunnen stampen van de snelheid van de zeilboot en het uitvoeren van een sliplanding zijn cruciaal voor de veiligheid op het water. Het kunnen inschatten van de vaarsnelheid en de weersomstandigheden helpt een zeiler de beste beslissingen te nemen op het water.

Meer leren?

Wil je meer leren over aankomen met sliplanding en andere waardevolle zeilvaardigheden? Neem dan contact op met ons via onze contactpagina. Voor een visuele blik op onze zeilactiviteiten, bekijk dan onze Instagram pagina. Wil je je zeilvaardigheid een boost geven? Bekijk ons cursusaanbod.

Nationaal Watersportdiploma

Voor het Nationaal Watersportdiploma moet je aan bepaalde eisen voldoen. Hier een overzicht van de eis voor deze vaardigheid:
Leeftijd: Jeugd
Niveau: Niveau 3
Discipline: Zwaardboot 1-mans
Module: Hogerwal
Deze module is verplicht.
Competentie: Aankomen met sliplanding

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident