“Aankomen met sliplanding: Essentiële vaardigheid voor je Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024

Aankomen met sliplanding: een belangrijk onderdeel van het zeilen


Zeilen is een geweldig avontuur op het water, maar het is ook een technische sport waarin veel vaardigheden moeten worden geleerd. Een hiervan is het aankomen met een sliplanding. Dit is iets wat elke zeiler moet kunnen, en iets dat we bij zeilschool Pean onderwijzen.

Wat betekent aankomen met een sliplanding precies?

Aankomen met een sliplanding betekent dat je, met begeleiding van een instructeur, veilig kunt aanleggen bij een hogerwal tijdens het zeilen. Het is van belang dat je de boot op een aan de winds koers aan kunt leggen en zelf de snelheid van de boot kunt regelen. Natuurlijk mag de instructeur hierbij tips geven, maar uiteindelijk is het belangrijk dat je zelf kunt inschatten of de boot te hard gaat om veilig af te kunnen houden.

Wil je hier meer over leren? Neem contact met ons op!

Voor meer informatie over zeilen en de vaardigheden die je bij ons kunt leren, kun je altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. Ook kun je een kijkje nemen op onze Instagram of een overzicht van onze cursussen bekijken op onze website.

Nationaal waterportdiploma eisen

Het aankomen met een sliplanding is een verplicht onderdeel van het Nationaal watersportdiploma voor volwassenen op niveau 2. Deze module maakt deel uit van het kielboot discipline. Het is niet enkel een noodzakelijke vaardigheid voor elke zeiler, maar ook een leuke en knappe prestatie wanneer je het onder de knie hebt!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident