“Aankomen met Sliplanding: Essentiële Vaardigheid voor je Watersportdiploma”

9 mei 2024

Een eerste kennismaking met aankomen met sliplanding in het zeilen

Zeilen is een spannende, maar ook technische sport waarbij het noodzakelijk is verschillende vaardigheden onder de knie te krijgen. Eén van de dingen die iedere zeiler moet leren is hoe je kunt aankomen met een sliplanding. Dit is het veilig en beheerst terugkomen naar de wal na een zeiltocht.

Bekijk de video om een beter beeld te krijgen van wat er komt kijken bij het aankomen met sliplanding:

Hoe werkt een aankomst met sliplanding?

Een goede zeiler kan zelfstandig aankomen bij een hogerwal onder begeleiding van de instructeur. Je moet in staat zijn de snelheid van de boot zelf te reguleren met behulp van een aan de windse koers. Het kan best spannend zijn om te bepalen of de boot te snel gaat, maar met enige oefening en mogelijk een paar tips van de instructeur, zul je dit met succes kunnen afronden.

Voor meer tips en trucs over zeilen, neem een kijkje op onze Instagram pagina.

Krimp wat je leert

Als je meer wilt weten over deze en andere zeilvaardigheden, boek dan een cursus bij Zeilschool Pean. Bekijk ons cursusaanbod om nu te beginnen met het leren van deze essentiële zeilvaardigheden.

Diploma-eis voor het Nationaal watersportdiploma

Voor jongeren op niveau 3 van zwaardboot 1-mans zeilen, is het vereist om te kunnen aankomen met sliplanding bij de hogerwal. Deze module is verplicht om het Nationaal watersportdiploma te behalen.

Voor meer informatie of vragen, neem gerust contact met ons op via onze contactpagina.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident