“Aanspringen in Zeilen: Onmisbare Techniek voor je Watersportdiploma”

9 mei 2024Aanspringen in Zeilen: Techniek Onder De Loep

Zeilen is bij veel mensen geliefd vanwege het gevoel van vrijheid en het samenspel met de natuur. Een belangrijke techniek binnen het zeilen is ‘aanspringen’. Hierbij breng je de boot vanuit stilstand in beweging. Wil je weten hoe dat gaat? Dat leggen we graag uit!

Wat is Aanspringen?

Aanspringen is een techniek waarbij je de boot vanuit stilstand in beweging brengt. Je valt af naar tussen halve wind en aan de wind, houdt het roer recht en trekt het zeil aan. Zodra de boot in beweging is, vaar je zo snel mogelijk de juiste koers.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. Je kunt ons ook volgen op onze Instagram voor meer zeilplezier en inspiratie!

Bekijk ons volledige cursusaanbod op onze website. Hier vind je cursussen voor alle leeftijden en niveaus. Voor het aanspringen in zeilen verwijzen we naar onze cursus Zwaardboot 1-mans: Bijzondere Vaartechnieken.

Nationaal Watersportdiploma: Diplomaeisen

Hier even een korte blik op de diplomaeisen voor het Nationaal watersportdiploma:

Leeftijd: Volwassenen

Niveau: Niveau 3

Discipline: Zwaardboot 1-mans

Module: Bijzondere vaartechnieken

Is de module verplicht: Verplicht

Competentie: Aanspringen

Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op! We kijken ernaar uit om samen met jou een fantastische zeilervaring te beleven!


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident