“Afkruisen: Een essentiële techniek voor je watersportdiploma”

9 mei 2024


Afkruisen in het zeilen – Een essentiële vaardigheid

Voor iedere beginnende zeiler is het belangrijk om de basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Een van deze belangrijke vaardigheden is het afkruisen. Dit is een techniek die zeilers gebruiken om een punt te bereiken dat benedenwinds ligt. Het gaat hierbij om ruime windse koersen die elkaar afwisselen met een gijp.

Deze manoeuvre is niet alleen handig in diverse zeilsituaties, maar het is ook een vereiste voor het Nationaal Watersportdiploma. Het afkruisen is daarom iets wat bij ons op zeilschool Pean zeker aan bod komt tijdens de lessen.

Verdere informatie en bronnen

Wil je meer weten over afkruisen en andere zeiltechnieken? Neem dan gerust een kijkje op onze contactpagina om ons een bericht te sturen. We vinden het leuk om van je te horen en we helpen je graag verder met al je vragen!


Nationaal Watersportdiploma

Wil je je zeilvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Overweeg dan om een Nationaal watersportdiploma te halen. Dit diploma is voor jongeren op niveau 3, zwaardboot 1-mans, en de module ‘Handeling’ is een verplicht onderdeel. De competentie ‘Afkruisen’ is hier een belangrijk onderdeel van. Voor meer informatie hierover, bekijk ons cursusaanbod.

Onze instagram pagina @zeilschoolpean geeft je een leuke indruk van onze zeilschool en de activiteiten die we organiseren.


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident