Alles heeft een einde en een worst wel 2

25 december 2022

Bij Pean kijken we liever anders naar de worst, bij ons heeft de worst 2x een begin in plaats van een einde. Kijk maar naar de Friese worst, die steeds weer met een draadje verbonden is aan de volgende worst!

Jaarlijkse afsluiting
Zo hadden we het afgelopen weekend onze jaarlijkse afsluiting van het seizoen met onze zeilinstructeurs en keukenstaf. Naast een mooi zeilrace, een heerlijk diner en een gaaf themafeest is er in 3 sessies van in totaal 8 uur het jaar geëvalueerd. Een eind van weer een prachtig jaar, maar direct weer een opstap naar een nieuw begin!
Verbeteren
Verbeteren past perfect in onze cultuur. Iedere dag, weekend, week of seizoen willen we ontwikkelen. We denken na over wat we vandaag en morgen al beter kunnen doen en blikken ook verder vooruit. Het vertrekpunt (of begin) dus voor de volgende dag, week én seizoen.
Samengeknepen billen
Tijdens zo’n evaluatie zit ik als ondernemer soms met samengeknepen billen… Als er gesproken wordt over een cursus die we niet op niveau hebben aangeboden of een boot die niet voldoet aan onze standaarden, voel ik die feedback in mijn lichaam.  Vervolgens ben ik ook enorm trots als we 5 stellingen en een open discussie van 15 minuten besteden aan hoe om te gaan met telefoons op onze zeilschool. Een gebalanceerde afweging tussen mee gaan met de tijd en kinderen de ruimte geven te doen wat ze thuis ook doen. Maar ook onze magische ’telefoonloze’  kampsfeer bewaken.
Dat maakt me trots!
De drive om te verbeteren zit bij iedereen in het DNA, mensen zijn kritisch op elkaar en juichen elkaar ook toe als iemand extra zijn nek uit steekt. Worden we nooit moe van altijd maar weer verder willen leren en verbeteren? Het antwoord daarop komt uit de rondvraag van de algemene vergadering… Als de laatste die aan de beurt is vraagt: ‘Hoe vonden we eigenlijk deze evaluatie?’…..
Ps. ook de inschrijvingen voor de kampen gaan het hele jaar door. Sinds de herfstvakantie hebben veel kinderen alweer geboekt voor 2023. Zo is ook daar het einde van de laatste cursus het begin van de volgende….
Je kunt nu nog vrijblijvend voorinschrijven op https://boeking.pean.nl/zeilcursussen
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident