Alles Over de Eisen van het Watersportdiploma: Kennis, Vaardigheden en Meer!

19 juni 2024

Krachten op het schip in het zeilen

Als zeiler is het belangrijk dat je de verschillende krachten die op een zeilboot werken, begrijpt. De wind die in de zeilen blaast, zorgt voor een voorstuwende kracht waardoor het schip zich voortbeweegt. Dit is de belangrijkste kracht waarmee je als zeiler te maken krijgt. Echter, niet alleen de wind heeft invloed op de beweging van de boot. Ook het zwaard en het roer spelen hierin een belangrijke rol. Deze onderdelen van de boot zorgen voor een driftbeperkende kracht. Ze houden het schip op koers en zorgen ervoor dat de boot niet zijwaarts wegdrijft door de wind.

Meer weten?

Voor meer informatie over de krachten die op een zeilboot werken en hoe je hier als zeiler mee omgaat, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen. Je kunt dit doen via onze contactpagina. Bovendien kun je ook op ons Instagram-account terecht voor het nodige beeldmateriaal en inspiratie. Volg ons via deze link.

Interesse in zeilen?

Als je geïnteresseerd bent in zeilen, nodigen we je uit om een kijkje te nemen bij ons cursusaanbod op de zeilschoolpagina. Hier vind je alle informatie over de zeilcursussen die we aanbieden.

Nationaal Watersportdiploma

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 4
Discipline: Kielboot
Module: Theorie
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Krachten op het schip

Het Nationaal Watersportdiploma omvat de competentie ‘Krachten op het schip’ waarin de verschillende krachten die de beweging en stabiliteit van het schip beïnvloeden worden behandeld.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident