“Alles over de eisen van het Watersportdiploma: Vaardigheden en Kennis”

19 juni 2024

Wat is Deinzen tijdens het Zeilen en Waarom is het Belangrijk?

Wanneer je leert zeilen op de kielboot, is een van de belangrijke dingen die je moet kunnen, deinzen. Maar wat is deinzen precies? Simpel gezegd, deinzen is het achteruitvaren met de boot. Het doel is om controle te houden over de boot terwijl je achteruit vaart.

Het belang van deinzen

Deinzen is een vaardigheid die elke zeiler onder de knie moet krijgen, vooral in situaties waar je niet vooruit kunt. Het stelt de zeiler in staat om de boot te beheersen en in een veilige positie te manoeuvreren. Het kan bijvoorbeeld helpen om obstakels te vermijden of om van koers te veranderen in ongunstige weersomstandigheden.

Volgens de eisen van het Nationaal Watersportdiploma moet een zeiler zelfstandig in de deins kunnen komen en minimaal drie bootlengtes kunnen deinzen.

Wil je meer weten?

Als je meer wilt leren over deinzen of andere zeiltechnieken, neem dan gerust contact met ons op, of bezoek onze Instagram pagina voor meer informatie en inspiratie. Dive ook in ons cursusaanbod om meer te leren over de verschillende programma’s die we aanbieden.

Nationaal Watersportdiploma – Eisen

Leeftijd:Volwassenen

Niveau:Niveau 3

Discipline:Kielboot

Module:Bijzondere vaartechnieken

Is de module verplicht:Verplicht

Competentie:Deinzen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident