“Alles over het reven: een essentiële vaardigheid voor het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024


Reven in het Zeilen


Wanneer je uitdagingen aangaat met moeder natuur en de elementen, wil je helemaal voorbereid zijn. Een ding dat elke zeiler moet kennen is hoe te reven. Reven is het verkleinen van het zeiloppervlak bij sterke wind. Dit kan ervoor zorgen dat je boot stabieler blijft en dat jij de controle houdt.

Dit is iets dat iedere zeiler kan leren, en bij Zeilschool Pean is het een onderdeel van onze cursussen. Wij bieden een veilige en boomende leeromgeving waar je daadwerkelijk samen met de instructeur het zeil kan reven.

Hiernaast vind je een video die de link tussen jou en de boot nog beter kan versterken door middel van het reven. Wij wijzen je de weg hoe je dit effectief kunt doen.

Meer weten van sail reefing of andere zeiltechnieken? Ons team van professionele instructeurs kan je met plezier verder helpen. Bezoek onze contactpagina of check onze Instagram pagina.

Kijk ook eens bij ons cursusaanbod voor een overzicht van alle cursussen die wij aanbieden.

Nationaal Watersportdiploma


Voor het Nationaal Watersportdiploma moet je aan verschillende eisen voldoen. Voor het reven valt het onder de volgende categorie:

Leeftijd: Jongeren


Niveau: Niveau 2


Discipline: Kielboot


Module: Basis


Is de module verplicht: Verplicht


Competentie: Reven

Vergeet niet, zeilen is niet alleen leerzaam, het is ook ontzettend leuk! Vooral met ons team van toegewijde en gepassioneerde instructeurs die ervoor zorgt dat elke zeilles een avontuur wordt.


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident