“Alles wat je moet weten over de eisen van het watersportdiploma”

19 juni 2024

Alles over Gijpen bij Zeilen

Zeilen is een complexe sport met veel technische vaardigheden. Eén van de belangrijkste manoeuvres die elke zeiler zou moeten beheersen is het gijpen. Dit is het proces waarbij de achterkant van de boot door de wind wordt gedraaid, waardoor het zeil van de ene kant naar de andere kant overgaat.

Wat is gijpen?

Gijpen is een techniek die gebruikt wordt tijdens het zeilen op ruime wind, waarbij de zeiler de boot draait en zonder het roer en de schoot los te laten, naar de andere zijde van de boot verplaatst. De zeiler begeleidt het zeil tijdens deze manoeuvre naar de andere boeg en bepaalt zelf het moment waarop het zeil overkomt.

Meer weten over gijpen?

Voor meer informatie over gijpen en alle andere zeiltechnieken, of als je vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken via onze contactpagina. Tevens kun je ons volgen op Instagram voor updates en leuke inhoud over zeilen.

Overzicht Nationaal Watersportdiploma

Leeftijd: Volwassenen
Niveau: Niveau 2
Discipline: Kielboot
Module: Handeling
Verplicht: Ja
Competentie: Gijpen

Vergeet ten slotte niet een kijkje te nemen naar ons zeilcursusaanbod op onze website. We kijken ernaar uit om samen met jou de golven te trotseren!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident