Alles wat je moet weten over de eisen voor het Watersportdiploma

19 juni 2024

De Buitenboordmotor in het Zeilen

Bij het zeilen spelen de basiselementen van de natuur een grote rol. De wind, het water en natuurlijk de boot zelf. Maar als we het hebben over motorzeilen, dan stapt u in een totaal andere wereld. Een wereld waar de controle over uw boot naar een geheel nieuw niveau wordt gebracht, voornamelijk door één klein onmisbaar onderdeel – de buitenboordmotor.

Wat doet een buitenboordmotor?

De buitenboordmotor is een integraal onderdeel van het zeilen. Het helpt u om uw boot te starten en te stoppen, maar het belangrijkste is dat het u helpt om te sturen. Ja, u leest het goed. Met de juiste kennis en vaardigheden kunt u met uw roer en buitenboordmotor sturen. Deze onmisbare vaardigheid helpt u om op alle wateren te navigeren, of het nu rustig of ruw is.

Voor meer diepgaande informatie over hoe u dit kunt doen, kunt u contact met ons opnemen via onze contactpagina. U kunt ook onze Instagram-pagina bekijken voor meer interessante feiten en evenementen: zeilschoolpean.

Nationaal Watersportdiploma Eisen

Als u het Nationaal Watersportdiploma wilt behalen, raden we u aan even te kijken naar ons cursusaanbod op de zeilschoolpagina. Hier is een snel overzicht van de eisen waaraan u moet voldoen voor de buitenboordmotor module:

Leeftijd Volwassenen
Niveau Niveau 3
Discipline Kielboot
Module Buitenboordmotor
Module verplicht? Optioneel
Competentie Buitenboordmotor
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident