“Beheersing van Stilliggen: Een Essentiële Vaardigheid voor het Watersportdiploma”

9 mei 2024

Behendigheid in het Zeilen: De Kunst van het Stilliggen

In de boeiende wereld van het zeilen, is het kunnen controleren van je boot cruciaal – zelfs als dat betekent dat je haar stille moet krijgen! Het is niet altijd een kwestie van sneller en verder, maar ook van het kennen en beheersen van het subtiele spel van ‘stilliggen’.

Hoe Stilliggen?

Een goede zeiler kan zijn boot naar aan de wind sturen en vervolgens het zeil vieren. Dit brengt de boot tot stilstand. Hij kan de boot zelfs voor een korte tijd op zijn plek houden, met zorgvuldig gebruik van het zeil en roer. Wil je het zelf eens proberen?

“Aan de Wind” – Wat Betekent Dat?

Zeilen “aan de wind” betekent dat je zo dicht mogelijk tegen de wind in zeilt, normaal is dat in een hoek van 45 graden ten opzichte van de wind. Dit principe is van vitaal belang als je wilt leren stilliggen in de zeilboot.

Geïnteresseerd om Meer te Leren?

Bij Zeilschool Pean hebben we talloze programma’s en cursussen om je zeilvaardigheden te verbeteren. Stilliggen is slechts een van de vele technieken die je kunt leren! Bekijk ons cursusaanbod of kom in contact met ons via onze contactpagina . Je kunt ook onze avonturen volgen op Instagram !

Nationaal Watersportdiploma Eisen:

Leeftijd: Volwassenen

Niveau: Niveau 2

Discipline: Zwaardboot 1-mans

Module: Bijzondere vaartechnieken

Verplicht: Ja

Competentie: Stilliggen


Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident