“Belangrijke Vaartermen voor het Halen van je Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024

Vaartermen In Het Zeilen: Alles Wat Je Moet Weten

Zeilen is meer dan alleen genieten van de wind en het water, het vereist ook enige kennis van specifieke vaartermen. Deze begrippen helpen je niet alleen om beter te communiceren met andere zeilers, maar ze zullen ook je manoeuvres op het water aanzienlijk verbeteren.

Wat Zijn Koersen, Overstag Gaan En Gijpen?

In de zeilwereld zijn er verschillende termen die we gebruiken om te beschrijven wat we doen. Als je wilt leren zeilen, is het belangrijk dat je weet wat deze termen betekenen. Eén van de basisvaardigheden van een zeiler is het kennen van de verschillende koersen; een manier om de richting waarin je zeilt aan te geven. Daarnaast zijn ‘overstag gaan’ en ‘gijpen’ manoeuvres die je moet beheersen om de boot veilig en efficiënt te kunnen sturen.

Voor meer gedetailleerde informatie en ondersteuning bij het leren van deze termen en technieken, neem gerust contact met ons op via onze contactpagina, of vang een glimp op van wat er bij Zeilschool Pean gebeurt op onze Instagram.

Zeilkampen En Cursusaanbod

Bij Zeilschool Pean bieden we zeilkampen voor kinderen tussen 8 en 18 jaar. Tijdens deze kampen krijgen de kinderen een week vol zeillessen, plezier en de kans om nieuwe vrienden te maken. Voor een overzicht van ons cursusaanbod, klik hier.

Diplomaeis Voor Het Nationaal Watersportdiploma

Om een Nationaal Watersportdiploma te halen, moeten jongeren van verschillende leeftijden bepaalde competenties kunnen tonen. Een daarvan is het kunnen benoemen van alle vaartermen in de kielbootdiscipline. Deze module is verplicht voor niveau 1 van het diploma.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident