“Belangrijkste eisen voor het behalen van je watersportdiploma”

19 juni 2024

Afvaren van Lagerwal in het Zeilen

In het zeilen zijn er diverse vaardigheden die meester gemaakt moeten worden. Een daarvan is het zelfstandig afvaren van de lagerwal en het weer zeilklaar maken van de boot. Maar wat houdt dit in?

Wat is Afvaren van Lagerwal?

In wezen gaat het bij het afvaren van lagerwal om controle hebben over je boot. Je moet in staat zijn om je boot veilig weg te sturen van een wal waar de wind naar toe blaast, de zogenaamde lagerwal. En vervolgens maak je de boot weer zeilklaar.

Waarom is dit belangrijk?

Deze vaardigheid is cruciaal als je op open water gaat zeilen. Het zorgt voor je veiligheid en ook dat je met zelfvertrouwen kunt zeilen. Niet te vergeten dat het een vereiste is om het Nationaal watersportdiploma te behalen.

Leren bij Zeilschool Pean

Bij Zeilschool Pean helpen we onze leerlingen deze vaardigheid onder de knie te krijgen. We bieden een breed scala aan cursussen voor verschillende leeftijden en niveaus. Informatie hierover vind je op onze cursuspagina. Ook op onze Instagram delen we regelmatig leuke en informatieve content over zeilen. Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina.

Nationale watersportdiploma-eisen

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 4
Discipline: Kielboot
Module: Lagerwal
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Afvaren van lagerwal

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident