“Boot oprichten: een essentiële competentie voor je watersportdiploma”

9 mei 2024

Oprichten van de Boot: Een Cruciaal Onderdeel van het Zeilen

Een belangrijke vaardigheid voor elke zeiler is het kunnen oprichten van de boot. Als de boot omslaat, is het van essentieel belang dat de zeiler weet hoe hij de boot weer recht moet zetten om veilig verder te kunnen varen.

Het doel is niet alleen om de boot zelfstandig op te richten, maar ook om te voorkomen dat de boot doorslaat. Dit vergt enige oefening en kennis van de basisprincipes van het zeilen.

Zelfstandig leren oprichten

In de eerste plaats moet de zeiler leren om na een omslaande boot, zelfstandig te kunnen herstellen zonder hulp van buitenaf. De zeiler moet ook leren om te zorgen dat de boot niet doorslaat na het oprichten. Het is altijd het beste om, indien mogelijk, vanaf de zijkant de boot weer in te stappen.

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over het oprichten van de boot en andere zeiltechnieken, kun je terecht op onze contactpagina. Je kunt ons ook volgen op Instagram voor de laatste updates en nieuws.

Nationaal watersportdiploma

Het zelfstandig kunnen oprichten van een boot is een verplicht onderdeel voor het behalen van het Nationaal watersportdiploma op niveau 3. De eisen van het diploma zijn als volgt:

  • Leeftijd: Volwassenen
  • Niveau: Niveau 3
  • Discipline: Zwaardboot 1-mans
  • Module: Basis
  • Competentie: Oprichten van de boot

Wil je aan een cursus deelnemen om je zeilvaardigheid te verbeteren, neem dan een kijkje bij ons cursusaanbod.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident