Bootverhuurseizoen begint eerder dan anders, profiteren van het zomerweer!

24 februari 2021

‘Thuisblijvers’ in coronatijd maken massaal gebruik van huurbootjes. Nu het winterweer voorbij is en de temperaturen flink zijn gestegen, hebben bootverhuurders het weer druk. Bij zeilschool Pean, in de buurtschap met dezelfde naam onder Nes, zijn intussen alle beschikbare boten verhuurd geweest.

Orgineel artikel: OmropFryslan.nl

“Toen het ijs weg was en de eerste voorspellingen van mooi weer er waren, kwamen ook de eerste aanvragen voor het huren van bootjes al bij ons binnen. We hebben de boel meteen klaargemaakt. Een mooie opsteker. Maar het is ook wel bizar,” zegt Rienk de Jonge van de zeilschool.

Een deel van het verhuur van bootjes komt bij gasten vandaan die in vakantiehuisjes aan het water van de Wide Ie verblijven. “We worden steeds een breder recreatiebedrijf. We laten twaalf vakantiehuisjes bouwen. Er was veel vraag naar vakanties, daarom zijn we blij dat we dit nu kunnen bieden”, vertelt De Jonge.

Het is wel een heel proces geweest om het zover te krijgen. “We hebben ook nagedacht over wat mensen dan willen in een vakantiehuis en in deze omgeving. Maar de eerste huizen zijn nu verhuurd.”

Perspectief nodig

Toch is zeilschool Pean nog wel bezorgd over wat er de komende tijd is toegestaan en wat niet. “Het komende seizoen wordt wel belangrijk. Ik hoop dat er weer veel kan voor de zomer. We hebben een zeilschool en er zijn weer veel kinderen die weer op zeilkamp willen en zich hebben ingeschreven. Ik ga ervan uit dat het kan, maar het is wel spannend.”

Het moet nog wel gebeuren dus, geeft De Jonge aan. “Andere takken van het bedrijf zoals groepsaccommodaties en bruiloften liggen nu stil. We hebben vooral behoefte aan perspectief. Helemaal voor groepen, daar belt natuurlijk niemand voor momenteel.”

Interviews

Op het water met Rienk de Jonge van Pean

 

Een gezin uit Rotterdam krijgt zeilles van Emil

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident