Corona-update 4: De zomerkampen bij Pean gaan door!

27 mei 2020

De vraag naar zeilkampen neemt toe

Vandaag, 27 mei, kregen wij bericht van de gemeente Heerenveen dat de zomerzeilkampen vanaf 1 juli op Pean kunnen doorgaan! De gemeente heeft dit besloten op basis van een protocol ingediend door Pean samen met drie andere zeilscholen uit vier verschillende gemeenten in Friesland. Daarmee gaan de zomerzeilkampen deze zomer zo ‘normaal mogelijk’ door!

Dit is geweldig nieuws voor iedereen die zich al had ingeschreven voor deze zomer en iedereen die dit nog van plan is. Er is natuurlijk ook met veel vreugde gereageerd door onze instructeurs die staan te popelen om weer geweldige zeilweken te organiseren komende zomer.

De afgelopen weken hebben wij intensief overleg gehad met de veiligheidsregio Fryslân in samenwerking met de gemeente Heerenveen. Dat heeft geresulteerd in een goedgekeurd protocol op basis van de geplande versoepelingen in het rijksoverheidsbeleid t.a.v. corona. Het protocol is goed doordacht en compleet. De gemeente Heerenveen en de veiligheidsregio Fryslân hebben vertrouwen in de uitvoering van dit protocol, omdat we bij Pean veel ervaring hebben met hygiëne- en veiligheidsmaatregelen. Zo hanteren wij al jaren bij bijvoorbeeld het opsteken van het norovirus strikte hygiëneprotocollen.

Dit betekent dat wij nu volle kracht doorgaan met onze voorbereidingen op een geweldige zomer met veel zeilplezier

Veel cursisten hadden al ver voor de coronamaatregelen een zeilkamp geboekt. We merken dat het vooruitzicht op een zomer in Nederland de vraag naar zeilkampen flink heeft doen toenemen. Er is de afgelopen weken dan ook veel geboekt.

Hoewel we komende zomer op 100% van onze capaciteit kunnen draaien zijn verschillende weken inmiddels vol of bijna vol. We vragen u daarom, mocht u nog een zeilkamp willen boeken, dit op korte termijn te doen.

Voor vragen over de protocollen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Nog liever helpen we bij de keuze van het juiste zeilkamp of boottype!

Tot heel snel op Pean!

Hartelijke groet,

Rienk de Jonge

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident