Corona-update 5

16 oktober 2020

Na een geweldige (zeil)zomer is het nu helaas weer tijd voor een corona-update zoals we die dit voorjaar ook steeds gaven van zeilschool Pean. Te beginnen met een afbericht: we hebben besloten alle geplande zeilschoolactiviteiten vanaf vandaag voor dit najaar te annuleren. Deelnemers van het herfstkamp Midden en Zuid en het terugkomweekend zijn hierover inmiddels per mail geïnformeerd.

De zomer

We hebben een geweldige zomer gehad bij Pean; de grootste ’tegenvaller’ was dat we zo vroeg vol zaten dit jaar en dat we meer kinderen dan ooit helaas geen zeilkamp hebben kunnen bieden. Het strikte protocol dat we deze zomer hebben opgesteld, werkte goed en we werden gedurende de zomer steeds beter dit ook compleet uit te voeren. De medewerking van alle gasten is hierin extreem belangrijk geweest. Cursisten, staf en ouders hebben ons hiermee super geholpen om corona niet op Pean toe te laten. Hiervoor willen we iedereen nadrukkelijk bedanken.

Dit najaar

We hebben dit najaar nog kunnen genieten van een trainingsweekend, reünie-weekend en afgelopen week een herfstzeilkamp Noord. Het weer zat geweldig mee op die momenten. We hebben dit ook coronavrij kunnen organiseren. We kennen allemaal de veranderende situatie in Nederland. Met als anticlimax de nieuwe coronamaatregelen van 13 oktober j.l.. Omdat Pean zoals altijd staat voor: veilig, leuk en leerzaam hebben we besloten de verder geplande activiteiten te annuleren. Met de huidige maatregelen en besmettingen in Nederland zien we geen kans om een veilig, leuk en leerzaam zeilkamp of trainingsweekend te organiseren.

Komende winter

Natuurlijk gaan we niet stil zitten. Zoals altijd werken we in de winter met de staf er heel hard aan om onszelf, de organisatie en de zeilles weer beter te maken. Dat doen we door verschillende vergaderingen, evaluaties en oefeningen. Met de staf werken we nu ook weer plannen uit om daar cursisten bij te betrekken zoals we dat dit voorjaar deden met onze online zeillessen. Volg hiervoor onze digitale kanalen om op de hoogte te blijven en je aan te melden.

Natuurlijk werken we ook aan ons materiaal. We gaan weer een deel van de vloot vernieuwen; met name de tweemanszwaardboten. En we bouwen op dit moment nieuwe vakantiehuizen aan het water, waterlodges, waar je ook in zou kunnen verblijven tijdens de zeilkampen. Ben je in de buurt deze winter dan ben je natuurlijk van harte welkom om even te komen kijken.

2021

Als het dan 2021 is en het voorjaar en de zomer staan weer voor de deur, kijken we nu natuurlijk alweer uit naar het moment dat we hier met de hele vloot de Greft uit zeilen. Alle zeilkampen voor 2021 staan online op onze site. Omdat afgelopen jaar zo vol was, raden we je aan als je nu weet dat je op zeilkamp wil,  dit alvast te reserveren. Dit kan nu vrijblijvend door een cursus te boeken met 1% aanbetaling, met de afspraak dat deze t/m 1 december 2020 kosteloos is te annuleren of om te boeken.

Wij kijken er erg naar uit om jullie weer op Pean te mogen verwelkomen!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident