De BPR Drone

6 april 2023

De Optimist. Persoonlijke ondernemersverhalen

De BPR Drone

Iedereen die op Pean geweest is, is verliefd op deze plek. Voor alle anderen ligt Pean zo overdreven afgelegen dat ze het nooit zullen zien. Je komt er niet zomaar even langsrijden.
Eén van de beste manieren om aan onbekenden te laten zien hoe prachtig we erbij liggen, is met een dronevideo. Alweer vier jaar geleden hebben we een prachtig exemplaar gekocht. Met dank aan Maarten Slooves voor alle tips. Maarten is oud instructeur en heeft nu een eigen filmbedrijf.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier!

Niets om tegenaan te vliegen

Terwijl maandag de drone een prachtige opname maakt van onze 5 vakantiehuizen vliegt hij zuidwaarts. Op de accommodaties en de waterlodges van Pean na, is er niet echt iets om tegen aan te vliegen. Jawel hoor. Er is nog één ding. Aan de stuurboordswal van het vaarwater staat een groen baken met een groene driehoek erop. Het enige uitstekende punt in de omgeving aan die zijde van de Greft.

Reanimatie

Het is ongelooflijk maar waar. Het ding knalt precies tegen de paal met slechts 10 cm doorsnede. Daarna crasht hij in het riet. Het is denk ik de manier waarop vele drones aan hun einde komen. Met een bootje halen we het ding op. Maar reanimatie heeft geen zin meer. De drone is niet meer tot leven te brengen.

Beelden van de Drone crash

BPR

Natuurlijk willen we nog steeds graag kunnen delen hoe prachtig Pean in de Friese natuur ligt. We zullen een nieuwe drone aanschaffen. Helaas staat er bij de keuzemogelijkheden geen drone met een geprogrammeerd “binnenvaartpolitieregelement (BPR)”. Anders had de nieuwe drone vanzelf geweten dat hij moet wijken voor een groen baken.

Rienk

Iedere week De Optimist in je mailbox?

Schrijf je hier in!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident