“De essentiële eisen voor het behalen van je watersportdiploma”

19 juni 2024

Nationaal watersportdiploma: Afvaren van lagerwal

Zeilen is veel meer dan simpelweg het vangen van de wind in je zeilen. Een belangrijk onderdeel van de zeilkunst is het kunnen afvaren van de lagerwal. Voor de onervaren zeiler kan dit een uitdaging lijken, maar met de juiste technieken en kennis is het een vaardigheid die je zelfstandig kunt uitvoeren en je veel plezier zal bezorgen.

Wat is afvaren van lagerwal?

Afvaren van lagerwal betekent simpelweg dat je op een veilige manier je zeilboot vanaf de wal (waar de wind naartoe blaast) in het water kunt krijgen en klaar kunt maken voor het zeilen. Dit is een essentiële vaardigheid voor elke zeiler. Het laat niet alleen zien dat je je boot kunt beheersen, maar toont ook je vermogen aan om te navigeren in uitdagende windomstandigheden.

Training bij Zeilschool Pean

Bij Zeilschool Pean begrijpen we hoe belangrijk het is om een compleet zeiler te zijn. Daarom bieden we een uitgebreide opleiding die je niet alleen leert afvaren van lagerwal, maar ook andere essentiële vaardigheden om je vertrouwen op het water te vergroten. Bekijk ons cursusaanbod voor meer informatie.

Diplomaeisen

Volgens de diplomaeisen voor het Nationaal watersportdiploma, is deze vaardigheid opgenomen in module Lagerwal. Hier zijn de details:

  • Leeftijd: Volwassenen
  • Niveau: Niveau 4
  • Discipline: Kielboot
  • Module: Lagerwal
  • Is de module verplicht: Verplicht
  • Competentie: Afvaren van lagerwal

Wil je meer weten over dit of andere onderdelen van het Nationaal watersportdiploma? Voel je vrij om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of volg ons op Instagram voor de laatste nieuwtjes en updates van Zeilschool Pean.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident