De keuze voor de kielboot

12 april 2019

Waarom vindt iemand een bepaald boottype nou zo leuk? Een aantal Peaninstructeurs vertellen over hun favoriete boot. De optimist kwam in januari al in het nieuws. Dit keer de valk en de Laerling

Otto is al jaren bij Pean en geeft in verschillende boten les, toch roep hij altijd: ‘De kielboot de mooiste discipline van de zeilschool”. Vanaf 12 jaar kun je daar in zeilen.

Met z’n drieën, vieren of zelfs vijven varen in een valk, is het mooiste wat er is. In een valk leer je om een echt schip te bezeilen. Je leert om leiding te nemen over je schip, je boot samen zo hard mogelijk te laten varen en tochten te maken naar allerlei plaatsen in Friesland. Wat de valk uitdagend maakt is het plannen en inschatten van manoeuvres (hoe leg ik daar aan/ hoe kom ik als eerst over de finish samen met mijn team). Daarnaast is het ook nog enorm gezellig om met meerderen aan boord te zijn. 

Voor de cursisten van 9-12 jaar is de Laerling de kielboot. Instructrice Eline legt uit wat volgens haar de Laerling zo leuk maakt: ”Veel kinderen vinden het geweldig om met zijn tweeën te varen. Ze zijn minder angstig als ze het samen kunnen doen. Het mooie is dat ze ook elkaar leren helpen en hierdoor dubbel zo snel leren. Ook teamwork is belangrijk en dat leren ze gegarandeerd aan boord van een Laerling. In een Laerling voelen ze zich echt een schipper. Ze crossen ze snel de Wijde Ee over.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident