“De krachten op het schip: essentiële kennis voor je Nationaal Watersportdiploma”

9 mei 2024

Krachten op het schip tijdens het zeilen

De krachten van de wind en het water

Als je leert zeilen, is het belangrijk om te begrijpen hoe verschillende krachten een rol spelen op het schip. De wind die in de zeilen blaast, creëert een voorstuwende kracht. Dit betekent dat de wind het schip vooruit duwt. Tegelijkertijd heeft het zwaard van het schip en het roer een driftbeperkende kracht. Dit helpt om het schip in de juiste koers te houden, ondanks de kracht van de wind.


Meer weten? Neem contact op met Zeilschool Pean!

Wil je meer leren over de krachten op een zeilschip? Of wil je beginnen met zeilen? Neem dan contact op met Zeilschool Pean. We bieden verschillende cursussen aan, geschikt voor alle leeftijden en ervaringsniveaus. Bezoek onze contactpagina voor meer informatie. Kijk ook op onze Instagram voor leuke foto’s en updates over onze school en cursusaanbod!

Vereisten voor het Nationaal Watersportdiploma

Om het Nationaal Watersportdiploma te behalen, moeten volwassenen op niveau 2 de theorie van zwaardboot 1-mans en kennis over de krachten op het schip beheersen. Deze module is verplicht en moet worden behaald om het diploma te behalen. Wil je meer weten over het behalen van jouw diploma? Neem dan een kijkje bij ons cursusaanbod.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident