“De Kunst van het Gesleept Worden: Een Basiseis voor het Watersportdiploma”

19 juni 2024

Gesleept worden in het zeilen

Bij zeilen komt veel meer kijken dan alleen het besturen van de boot en het zorgen voor de zeilen. Om veilig op het water te kunnen zijn, moet je ook andere vaardigheden beheersen, waaronder het gesleept worden. Het is een essentiële vaardigheid die je in je arsenaal moet hebben. Maar wat houdt dit eigenlijk in?

Wat is gesleept worden?

Gesleept worden in het zeilen betekent dat je in een sleep achter een andere boot aan kunt sturen. Dus, als het je niet lukt om zelfstandig naar je bestemming te varen, kan een ander vaartuig je er veilig naartoe brengen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij motorpech, windstilte of een andere noodsituatie.

Waar leer je dit?

Bij Zeilschool Pean vinden we het belangrijk dat je naast het leren zeilen ook deze basisvaardigheden leert. We bieden verschillende cursussen aan waarbij deze vaardigheden worden aangeleerd. Meer informatie over onze cursussen vind je hier.

Contact en volg ons!

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina. Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, volg dan onze Instagram pagina!

Diplomaeis Nationaal Watersportdiploma

Leeftijd Jeugd
Niveau Niveau 1
Discipline Kielboot
Module Basis
Is de module verplicht? Optioneel
Competentie Gesleept worden
Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident