De maaltijden tijdens een zeilkamp

29 mei 2019

Gevarieerde maaltijden

Het eten dat Pean voor de cursisten maakt, moet genoeg energie leveren én ervoor zorgen dat je van al het juiste wat binnenkrijgt. Want je lichaam heeft heel wat nodig tijdens zo’n zeilkamp. Ontbijt en lunch met vers brood van de warme bakker uit Akkrum. Maar ook crackers, soms yoghurt met granen en fruit en vaak tussen de middag ook nog iets warms of extra’s.

De warme maaltijd bevat altijd voldoende koolhydraten in de vorm van aardappels, pasta of rijst, want die koolhydraten vormen een aanzienlijke bron van energie voor je lichaam – van groot belang tijdens zo’n uitputtende week. Daarnaast bevatten de maaltijden genoeg eiwitten, want eiwitten zijn een belangrijk bestanddeel voor de instandhouding van het spierweefsel, zeker niet overbodig tijdens zo’n week vol beweging. Eiwitten worden vaak aan de maaltijd toegevoegd door middel van vlees of vis. Maar ook door bijvoorbeeld bonen. Minstens één keer per week wordt er vegetarisch gegeten.

Natuurlijk serveren we bij dit alles ook groenten voor de vitamientjes. Elke maaltijd bevat twee verschillende soorten groenten zodat cursisten kunnen kiezen, want het is algemeen bekend dat kinderen en groenten niet altijd makkelijk samengaan. Vaak een salade en een warme groente (al dan niet verwerkt).

Het diner bestaat altijd uit drie gangen en we eten zeer gevarieerd gedurende de week; daartussen zitten altijd gerechten die het al jaren goed doen, maar onze keukenstaf houdt ook af en toe van een experimentje.  We eten vaker vegetarisch en proberen nieuwe recepten uit om te kijken wat goed aanslaat en qua vegetarische gerechten ook goed vult.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident