“De rol van gewichtstrim binnen de eisen van het Nationaal Watersportdiploma”

19 juni 2024

Gewichtstrim in het zeilen

Zeilen gaat om balans, en een essentiële manier om deze balans te behouden is door middel van gewichtsverplaatsing. Dit noemen we gewichtstrim. Het idee is simpel: als zeiler reageer je op veranderingen in de wind en koers door je gewicht te verplaatsen. Zo houd je je boot zowel lang- als dwarsscheeps recht. Het gaat hierbij niet om zware gewichten die je in de boot heen en weer moet slepen. Jouw eigen lichaamsgewicht is het belangrijkste gereedschap!

Bekijk de onderstaande video’s voor een kort overzicht van hoe gewichtstrim werkt in de praktijk:Voor meer informatie kun je ook altijd even kijken op onze contactpagina, of volg ons op Instagram. Ook vind je een overzicht van ons cursusaanbod hier.

Diplomaeisen Nationaal Watersportdiploma

Voor het Nationaal watersportdiploma moet je als volwassene op niveau 3 de basis module beheersen. Deze module is verplicht, en binnen deze module is de competentie ‘Gewichtstrim’ een cruciaal onderdeel. Het gaat erom dat je op de juiste manier reageert op veranderingen in de wind en koers om de boot lang- en dwarsscheeps recht te houden. Leer dit en nog veel meer tijdens onze zeilcursussen!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident