“De vereisten voor het behalen van je watersportdiploma: van zeilkennis tot veiligheidsbewustzijn”

19 juni 2024

Hijsen en Strijken van de Zeilen: Een Belangrijke Vaardigheid voor Elke Zeiler

Zeilen is een prachtige watersport die veel verschillende vaardigheden van ons vraagt. Eén van deze belangrijke vaardigheden is het kunnen hijsen en strijken van de zeilen. Maar wat houdt dit eigelijk in en hoe leer je dit? Lees verder om daar achter te komen!

Wat is het hijsen en strijken van de zeilen?

Het hijsen en strijken van de zeilen is één van de belangrijkste dingen die je moet leren als je wilt gaan zeilen. In eenvoudige woorden, betekent het hijsen van de zeilen dat je de zeilen omhoog trekt en het strijken van de zeilen betekent dat je ze weer omlaag laat. Je doet dit met hulp van een instructeur om je veiligheid te waarborngen en ervoor te zorgen dat je de techniek goed onder de knie krijgt.

Waarom is het belangrijk?

Als zeiler is het essentieel om controle te hebben over je zeilen. Je moet daarom weten hoe je de zeilen hijsen en strijken, met hulp van een instructeur. Dit geeft je de vrijheid om zelf op het water te zijn en geeft je controle over je boot.

Voor een overzicht van ons cursusaanbod kun je een kijkje nemen op onze zeilschool pagina. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Volg ons op Instagram voor de nieuwste updates en leuke foto’s!


Nationaal watersportdiploma eisen

Aan het einde van de cursus zul je voldoen aan de volgende diplomaeisen:

  • Leeftijd: Volwassenen
  • Niveau: Niveau 1
  • Discipline: Kielboot
  • Module: Basis
  • Is de module verplicht: Verplicht
  • Competentie: Hijsen en strijken van de zeilen

Bij Zeilschool Pean willen we je graag helpen bij het leren van deze en vele andere belangrijke zeilvaardigheden. We hopen je snel te zien!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident