“Diepgaande kennis van Vaartermen: Een cruciale eis voor je Nationaal Watersportdiploma”

9 mei 2024

Vaartermen in het zeilen: Belangrijke begrippen die je moet kennen

In het zeilen worden er veel vaktermen gebruikt. Als je goed wilt leren zeilen, is het belangrijk om deze termen te kennen. Het gaat dan bijvoorbeeld om termen zoals overstag gaan, gijpen, oploeven, afvallen, stuurboord, bakboord, loef, lij, opkruisen, bovenlangs, onderlangs, deizen, dwarspeiling en killen. Dit zijn allemaal termen die te maken hebben met de manier waarop je je zeilboot bestuurt en navigeert. Beschik jij over al deze kennis? Zo niet, geen zorgen! Zeilschool Pean helpt je graag verder.

Overstag, gijpen en nog veel meer

Misschien heb je al eens van de termen overstag gaan of gijpen gehoord, maar weet je eigenlijk niet precies wat ze betekenen. Of misschien begrijp je de termen oploeven en afvallen nog niet helemaal. Dat geeft niets! Bij Zeilschool Pean kun je het allemaal leren. Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op onze contactpagina of bekijk onze posts op Instagram voor meer informatie.

Onderscheid tussen hogerwal, langswal en lagerwal

Naast de eerder genoemde termen, is het ook nog belangrijk om het verschil te kennen tussen hogerwal, langswal en lagerwal. Dit zijn termen die gebruikt worden om de positie van je boot ten opzichte van de wind en het land aan te geven. Wil je meer leren over deze en andere vaartermen? Bekijk dan ons aanbod aan cursussen op onze website.

Nationaal Watersportdiploma: De eisen

Voor het behalen van het Nationaal Watersportdiploma, dien je aan bepaalde eisen te voldoen:

  • Leeftijd: Jongeren
  • Niveau: Niveau 4
  • Discipline: Zwaardboot 1-mans
  • Module: Theorie
  • Is de module verplicht: Verplicht
  • Competentie: Vaartermen

Zorg dat je goed voorbereid bent en leer alle vaartermen. Veel succes!

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident