Doet Pean aan een winterslaap?

4 december 2019

Na de seizoensevaluatie op 9 november verkeert de zeilschool nu in een winterslaap? De meesten van ons hebben de gedachten eerder bij het schrijven van Sinterklaasgedichten of het versieren van de kerstboom dan bij het zeilen op de Ee. Toch staat de zeilschool ook in de winter niet stil.

Dinsdagavond kwamen de oude en de nieuwe opleidersgroep bij elkaar in Utrecht voor de overdracht. Vanuit verschillende uithoeken van het land kwamen we met trein en ov-fiets aan bij de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Het leek bijna een schoolreisje met al die gele fietsjes. Voor degene die er nooit geweest zijn het is in de Ub nogal een doolhof, maar aangezien de meesten hier al wel een keer hadden vergaderd vonden we zonder problemen onze ruimte. In deze vergadering hebben we besproken hoe het afgelopen jaar vanuit het perspectief van de opleidersgroep is verlopen. We hebben ook de punten die in de evaluatie naar voren kwamen hierbij betrokken. Natuurlijk zouden we de zeilschool niet zijn als dit niet hand in hand gaat met wat we vasthouden voor komend jaar en waar de verbeterpunten liggen. Daarnaast hebben we het ook gehad over een aantal zaken die in de winter altijd kunnen gebeuren zoals het uitwerken van ideeën en het schrijven van het bedrijfsjaarplan.

Een aantal opleiders gaat de groep verlaten namelijk Joep, Roos, Erik en Tjitske. De rest van de groep blijft gezellig en wordt aangevuld met twee nieuwe stafleden namelijk Tessa en ikzelf (Carien). Hiermee staat de teller op 8 en dit is de groep waarmee we volgend jaar het feestje mogen bouwen. Het feestje bestaat eigenlijk uit de eindverantwoordelijkheid voor alles waar de zeilschool over gaat van de trainingsweekenden in het voorseizoen, het opleiden van de nieuwe instructeurs, de kampen in de zomer, de herfstweek, het reünieweekend, de ZI-4 opleiding van de kaderstaf, het aansturen van de commissies tot het materiaal en de evaluatie. De komende maanden gaan wij samen met de commissies plannen maken voor komend jaar, laat het ons vooral weten als je hierbij wil helpen. Wij hebben er in ieder geval alweer zin in, want eigenlijk is zeilschoolseizoen 2020 nu al écht begonnen!

Tot bij Winterwerk (12 januari, aankomende 3e jaars of ouder) of het voorseizoen,

Opleidersgroep 2020,

Tessa, Stan, Renske, Otto, Maaike, Lotte, Lizan en Carien

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident