Duurzame onderwijsprogramma’s op Boot Holland

7 februari 2019

2 Friese zeilbedrijven op Boot Holland met duurzame onderwijsprogramma’s

Masterskip Wylde Swan en Zeilschool Pean slaan handen ineen voor duurzame ontwikkeling

Van 8 tot 13 februari presenteren Zeilschool Pean en Masterskip Wylde Swan hun onderwijsprogramma’s op de beurs Boot Holland. De Friese bedrijven slaan de handen ineen om samen lesprogramma’s te ontwikkelen over duurzame ontwikkeling wereldwijd. Pean en de Wylde Swan krijgen hierbij hulp van de Vereniging Circulair Friesland en het D’LAB van het Friesland College. Op de beursstand staat een experimentele opstelling waar zichtbaar wordt hoeveel microplastic er in zeewater kan zitten. Ook is er een “bouw-je-eigen bootje” project waarbij de wet van Archimedes in praktijk wordt gebracht.

Pean gaat een module duurzaamheid verwerken in de schoolkampen voor middelbaar en lager onderwijs. Wylde Swan neemt het thema op in haar lesprogramma Masterskip. Daarbij zeilen leerlingen 6 weken op de Wylde Swan de wereldzeeën over. Beide bedrijven nemen de 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties als uitgangspunt voor hun lesprogramma.

Nynke Verduyn van Masterskip Wylde Swan: “In ons onderwijs is de koppeling theorie-praktijk heel belangrijk. Tijdens een oceaanoversteek kregen we een grote roofvis aan dek. De lerares biologie gebruikte dat natuurlijk voor een les anatomie. Bij het ontleden bleek dat het beest stukjes plastic in zijn maag had. In de maag zat nog een kleinere vis. Na ontleden had die ook plastic in zijn maag! Dat moment vergeten deze leerlingen nooit meer. Zij zijn ambassadeurs voor de nieuwe wereld.”

Meer informatie: 06-54201005

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident