Een persoonlijk verhaal van Rienk

4 november 2022

Beste ouders van cursisten van afgelopen zomer,

Ik wil jullie kort een verhaal vertellen…

Het is begin april, vlak na het mooie Paasweekend (voor veel mensen de start van het nieuwe ‘zomer/zeilseizoen); ik word gebeld door een moeder met een dochter van 13 jaar: ‘Mijn dochter wil graag bij jullie op zeilkamp, week 29 in de laser pico kan dat?’ Ik schrik want ik weet uit mijn hoofd dat week 29 en de pico al vol zitten. Ze voegt toe: ‘Ze is nog nooit bij jullie geweest maar haar 3 vriendinnen en klasgenoten gaan ook die week en ze wil graag mee’. Het zweet breekt me nu uit…ik hoef dus niet te vragen of ze eventueel in een andere week wil komen….

Wat een lastig gesprek, we willen natuurlijk heel graag iedereen hier een juiste plek bieden op zeilkamp maar we kunnen geen boten of slaapkamers erbij maken. Ik leg uit hoe onze boekingen in zijn werk gaan. Veel mensen boeken direct na het kamp alweer voor volgend jaar en tot 1 december werken we met ‘vrijblijvende’ reserveringen, zodat mensen alvast een plekje gereserveerd hebben. Begin april, na Pasen boeken is dus laat.

‘Een mooi verhaal, maar mijn dochter schiet er natuurlijk niks mee op, kan ze niet op de wachtlijst?’ Die hebben we niet omdat het eigenlijk nooit voor komt dat mensen afzeggen. We hangen beiden teleurgesteld op.

Die middag word ik weer gebeld door een andere moeder: ‘Mijn dochter staat ingeschreven in de pico week 29 maar wil graag wisselen naar week 32, we zagen dat daar nog plek was voor 2 kinderen in de pico en ze wil graag haar nichtje mee nemen op kamp’ . Dat kwam natuurlijk geweldig uit en door dit ongelooflijke toeval kon ik op 1 dag 3 kinderen blij maken met het vooruitzicht op een fantastische zeilweek.

Gelukkig komen deze situaties niet zo vaak meer voor, sinds we jullie na het zomerzeilkamp vragen tijdig te reserveren voor volgend jaar via onze vrijblijvende inschrijvingsregeling (1% aanbetalen en gratis annuleren en wisselen tot 1 dec.). Hierdoor schrijven steeds meer mensen op tijd in en kunnen ze de week en boot van hun voorkeur kiezen. Met deze mail wil ik jullie vragen om nu vast een voorinschrijving te overwegen.

Voorinschrijven kan op: https://boeking.pean.nl/zeilcursussen

Vanaf 3 november gaan we beginnen met de marketing voor iedereen in ons bestand. Dat gaat in 2 stappen:

  • boekingen voor 1 december 2022 met vasteklantenkorting
    boekingen in december en januari met de ‘normale’ vroegboekkorting.

Voor het einde van dit jaar verwachten we 60% van onze boekingen voor 2023 binnen te hebben. Dat betekent dat de populaire weken en boten dan al vol of nagenoeg vol zitten. Willen jullie ook alvast voorinschrijven?

Voor vragen en advies zijn we graag bereikbaar.

Hartelijke groet,

Rienk de JongePean
0566-63-1392 (ook Whatsapp)
06-10381267

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident