Een prachtig 2018

24 december 2017

Zeilschool Pean wenst u een prachtig 2018 toe!

Aan het begin van het nieuwe jaar wensen we u in het Fries folle lok en seine. We verwelkomen u vanzelfsprekend ook dit jaar weer graag in Friesland op zeilschool Pean. In dit bericht een korte terugblik op 2017 en het vooruitzicht op 2018.

Natuurlijk hebben we voor 2018 ook weer mooie plannen op onze prachtig locatie. Dit jaar kunt u onder andere van ons verwachten:

Houten valken
Naast de polyester valken zullen in 2018 bij Pean ook drie houten valken beschikbaar zijn. Hiermee willen we verder investeren in de beleving en het zeilniveau van onze kielbootcursisten en -instructeurs. Deze echte wedstrijdvalken bieden meer uitdaging door de toevoeging van een trapeze en spinnaker. Daarnaast zijn de houten valken 30% lichter dan de polyester variant en ze hebben een groter zeiloppervlak. De wedstrijdvalken zijn de koningsklasse van de Sneekweek, dus wie weet ziet u ons daar ook verschijnen dit jaar!

Meer en nieuwe Laser Pico’s
De Laser Pico stijgt de laatste jaren in populariteit. Het is een lesboot waarin op veel verschillende niveaus de juiste uitdaging geboden kan worden. Daarom hebben we voor het komende jaar elf extra Laser Pico’s beschikbaar. Dit maakt dat we totaal 30 Pico’s hebben komend seizoen. Dat kon wel een eens een mooie optocht worden, op tocht naar Earnewâld! 

Uitbreiding en vernieuwing kleine zaal
Naast de boten wordt er in 2018 ook geïnvesteerd in de gebouwen op Pean. Dit keer is de kleine zaal (de zaal met de schuifdeur in de Jister) aan de beurt. Binnen werken we aan mooie nieuwe wanddecoratie en het opfrissen van de faciliteiten. De grootste verandering zal buiten zijn, hier komt een prachtig nieuw terras met natuurlijk een vuurstookplaats!

Een mooie upgrade voor het hele Jister gebouw. De zaal en het terras zijn ook beschikbaar voor losse feesten en partijen. Mocht u hiervoor interesse hebben horen we het graag en vertellen we u meer over hoe het er precies uit komt te zien. 

Schoolzeilkampen
Er volgt een uitbreiding op het schoolzeilprogramma. Naast het afgelopen jaar al succesvolle Bètakamp en Leren leren-herfstzeilkamp, hebben we dit jaar ook een specifieke examentrainingsmogelijkheid. Dit voorafgaand aan de meivakantie, speciaal voor examenleerlingen die al vrij van school hebben. 

De examentraining is uniek door de combinatie met zeilen. Dit is gebaseerd op het Avontuurlijk leren principe. Meer hierover in het Roerblad  special over Avontuurlijk leren.

Nog meer zeilen……
Natuurlijk zijn we ieder jaar erg blij met de goed gevulde zeilkampen en de vele schoolkampen. Maar meer zeilen is beter, daarom in 2018 ook op dinsdag- en donderdagavond zeilcursus bij Pean. Dinsdagavond CWO-zeilles, trainingen gericht op het behalen van je CWO diploma, in series van 5 avonden.

Donderdagavond wedstrijdtraining, waarbij de focus vanzelfsprekend ligt op wedstrijdvaren en de bijbehorende strategie en tactieken. Wederom in series van 5 avonden. 

Voor meer informatie kijk op:https://www.pean.nl/nl/avondzeilcursus-wedstrijdtraining/

Op de hoogte blijven van deze en meer activiteiten bij Pean?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of WhatsApp-lijst en ontvang een gratis ‘Roerblad’. 

Tot ziens op het Friese water….. 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident