Een slechte start is niet nodig

2 mei 2023

Vrij ongemakkelijk staan mijn dochter en ik te kijken naar de andere ouders en kinderen. Iedereen heeft zojuist zijn kind naar zomerkamp gebracht, geen zeilkamp maar een kunstkamp. En iedereen is op zijn eigen manier heel ongemakkelijk. We bevinden ons precies in die vreemde overgang tussen het dagelijks leven thuis en het begin van een leuk zomerkamp.

Luister je dit verhaal liever? Klik dan hier.

Vooruitzicht

“Zal ik weggaan?”, vraag ik me af. Op zich zou dat een goede keuze zijn. Maar dan laat ik haar echt alleen achter. Dat vooruitzicht geeft me een rotgevoel. Als ik blijf verandert de situatie niet, want dan blijft ze bij mij staan; dat is een veilige plek.

Druk met zichzelf, niet met de kinderen

Het is een beetje flauw, want ik weet wel wat de oplossing is. De leiding van het zomerkamp moet iets gaan doen met de kinderen die net op kamp zijn aangekomen. Maar alle staf is nog druk met de logistiek van het kamp, druk met zichzelf en niet met de kinderen. Het is geen verwijt hoor, ik snap het wel. Maar deze situatie doet me wel weer beseffen hoe fijn we het hebben geregeld bij Zeilschool Pean.

Filmpje: Zo gaat de aankomst bij Zeilschool Pean

Spanning wegnemen

Als je voor het eerst je kind naar ons zeilkamp brengt, dan begrijpen wij dat dat best spannend is voor jou en je kind. Daarom doen wij er alles aan om die spanning weg te nemen en om ongemakkelijke situaties zoals ik die meemaakte te voorkomen. Een goed begin is echt het halve werk.

Groeten Christophe

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident