Eerste paal geslagen door wethouder Hans Broekhuizen

4 maart 2020

Nes, 4 maart 2020 – Wethouder Hans Broekhuizen slaat eerste paal van de twaalf te realiseren waterlodges van Pean-buiten. Dit is de start van de bouw van de waterlodges op een bijzonder plek in Friesland: op het terrein van zeilschool Pean. Hans Broekhuizen: “Deze prachtige locatie met rust, natuur en water gaat veel bezoekers een onvergetelijke vakantie bieden in onze prachtige regio waar water, weide en bossen elkaar vinden.”

Vanochtend om 9 uur heeft de wethouder vanuit de heimachine van Knol Akkrum de eerste paal geslagen. “Tijdens mijn eerste bezoek aan zeilschool Pean was ik onder de indruk van deze ondernemers en de manier waarop ze zeillessen aanbieden, soms zelfs in combinatie met schoolvakken”, geeft wethouder Hans Broekhuizen aan. “Zeilen draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling: je leert over de elementen en je leert je eigen grenzen kennen én te verleggen. Met het mogen slaan van deze eerste paal voor de twaalf waterlodges ben ik zeer verrast door deze ondernemers.”

Eigenaar Natasja van de Bos gaf een presentatie over het te realiseren eind resultaat. “Na jaren van voorbereiding gaat de bouw nu echt beginnen. Na de planvorming, het vergunningstraject en andere voorbereidingen is de bouw nu de ‘laatste’ stap naar een bijzonder vakantieverblijf in Friesland voor onze gasten. Dit is een belangrijke stap in het 52-jarig bestaan van zeilschool Pean”, aldus Natasja van den Bos, eigenaar bij zeilschool Pean.

Op de hoek tussen de Wijde Ee en de Graft realiseert zeilschool Pean twaalf nieuwe waterlodges. Deze  zullen voorjaar 2021 gereed zijn voor de verhuur aan particulieren en bedrijven. De verhuur van de waterlodges geschiedt onder de nieuwe naam Pean-buiten. Pean-buiten is ruim opgezet: grote lodges, op royale kavels met veel privacy in een natuurlijk begroeide omgeving.

Op de hoogte blijven kan via de voorinschrijvingen.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident