Eindexamentraining en zeilen

15 februari 2018

Pean helpt je om tijdens dit eindexamentrainingszeilkamp (25-28 april 2018) fit, gefocust en vol goede moed deze laatste fase van je middelbareschooltijd in te gaan. Voorafgaand aan het schoolzeilkamp bij Pean vindt er een intake plaats met een coach en docent van ’t Wylde Leren. Tijdens dit gesprek stel je samen een persoonlijk leerplan voor jouw training op. Tijdens de training gebruiken we zeilen als middel om te oefenen met deze vaardigheden maar natuurlijk ook om te ontspannen.

Nieuwe loot in schoolzeilkampen
Na het succes afgelopen jaar van het bèta-zeilkamp en een prachtig leren-leren-zeilkamp breiden we het schoolzeilaanbod verder uit. Dit jaar een speciaal examentrainingskamp. Nog in de periode dat alleen eindexamenleerlingen vrij zijn (25-28 april 2018) , leer je hoe JIJ het leren voor de examens en de examens zelf het best kunt aanpakken.

Historie schoolzeilen Pean
In 2017 zijn we gestart met een combinatie van zeilkamp en schoolwerk. Kinderen kunnen daarbij onder de noemer ‘schoolzeil’ in de herfstvakantie, kerstvakantie en meivakantie tegelijkertijd met leren zeilen vakoverstijgende vaardigheden leren zoals: persoonlijke leerstrategieën, talentontwikkeling, samenwerken en persoonlijk leiderschap waarbij het leren zeilen een prachtig oefenmiddel is.
Vanuit het onderwijs hoorden we hierover afgelopen jaar: ‘Pean sluit aan bij de ontwikkeling in het reguliere onderwijs, dat ook toe is aan frisse invloeden. Ervaringsgericht en avontuurlijk leren geeft jongeren vertrouwen, durf en zin in het leven.’ 

Het programma
Wat in ieder geval aan bod komt:

  • Focus en hard werken afgewisseld met zeiltrainingen en ook voldoende ontspanning.
  • Complete examenvoorbereiding en training met docent.
  • Persoonlijk leerplan voor de vakken die jij moeilijk vindt; organisatie en timemanagement
  • Training om je geestelijk en fysiek sterk te maken
  • Concentratie- en focusoefeningen
  • Omgaan met stress (ontspanningsoefeningen, signalen bij jezelf leren kennen)
  • Automatische gedachten over studeren leren kennen aan de hand van G-G-G schema (Gedachte, Gevoel en Gedrag)
  • Omgaan met uitstelgedrag 

Enthousiast geworden?  Schrijf je dan in voor het examentrainingskamp in de valk of laser Pico. 
Kosten v.a. € 475 per persoon

Meer achtergrond over avontuurlijk leren is te vinden in de special  ‘avontuurlijk leren’ van het Roerblad of abonneer je op dit digitale Pean-magazine.

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident