“Eisen binnen het Watersportdiploma: De Kunst van het Deinzen”

9 mei 2024

De Kunst Van Het Deinzen In Het Zeilen

In de wereld van het zeilen is ‘deinzen’ een essentiële vaardigheid die elke zeiler moet beheersen. Het is het vermogen om je boot achteruit te laten bewegen, tegen de wind in. Bij Zeilschool Pean vinden we het belangrijk dat je deze vaardigheid onder de knie krijgt. Je zou zelfstandig in de deins moeten kunnen komen en dan minstens 5 bootlengtes kunnen deinzen. Na dit achteruit zeilen moet je over een vooraf gekozen boeg verder kunnen zeilen.

Dit is een complex proces en daarom hebben we enkele video’s voorbereid om je te helpen begrijpen hoe dit gedaan kan worden.

Het deinzen vergt oefening en geduld, maar met behulp van onze zeilinstructeurs en de leerzame video’s kun je deze techniek onder de knie krijgen.


Wil Je Meer Weten?

Als je meer wilt weten over deinzen of als je vragen hebt over de cursussen die we aanbieden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina. Je kunt ook meer informatie vinden over onze cursussen op onze zeilschool pagina. Volg ons op Instagram voor updates en meer leuke zeilinhoud.

Nationaal Watersportdiploma Eisen

Om een Nationaal Watersportdiploma te behalen, moet je voldoen aan enkele eisen. Hier is een overzicht van de diploma-eis voor deinzen:

– Leeftijd: Volwassenen


– Niveau: Niveau 4


– Discipline: Zwaardboot 1-mans


– Module: Bijzondere vaartechnieken


– Is de module verplicht: Verplicht


– Competentie: Deinzen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident