“Eisen binnen het Watersportdiploma: Vaardigheid ‘Aankomen met Sliplanding’ Masteren”

9 mei 2024

Zeilen Leren: Aankomen met Sliplanding

Het je wel eens beleefd dat je tijdens het zeilen wil aanleggen aan een hogerwal maar dat lukt niet? Vandaag hebben we het over een belangrijk aspect van het zeilen – aankomen met sliplanding. Een cruciale vaardigheid die elke beginnende zeiler onder de knie moet krijgen!

Wat is Aankomen met Sliplanding?

In simpele bewoordingen, betekent aankomen met sliplanding dat je zelfstandig kunt aanleggen bij een hogerwal. Het doel is om op een aan de windse koers aan te komen en tegelijkertijd je snelheid te regelen. Indien mogelijk maak je gebruik van één overstag. Als laatst houd je zelfstandig de boot af. Dit lijkt misschien wat ingewikkeld, maar met oefening wordt het steeds makkelijker!

Leren aanleggen met Sliplanding: Tips en Tricks

Bekijk onderstaande video’s voor een stapsgewijze uitleg over het proces. Het geeft een duidelijk beeld over wat je kunt verwachten en hoe je het beste kunt aanleggen met een sliplanding.

Wil je meer te weten komen over het aankomen met sliplanding? Heb je andere vragen over zeilen? Bezoek onze contactpagina voor meer informatie. Vergeet ook niet om ons te volgen op Instagram!

Diploma-Eis voor de Vaardigheid ‘Aankomen met Sliplanding’

Leeftijd: Jeugd
Niveau: Niveau 4
Discipline: Zwaardboot 1-mans
Module: Hogerwal
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Aankomen met sliplanding

Geïnteresseerd in het volgen van een cursus bij ons? Neem een kijkje op onze cursuspagina voor een overzicht van ons aanbod.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident