“Eisen en Voorbereidingen voor het Behalen van je Watersportdiploma”

19 juni 2024

Varen met Spinnaker: Een Introductie

Zeilen met een spinnaker kan een van de leukste aspecten van zeilen zijn, maar het kan ook een uitdaging zijn om onder de knie te krijgen. Bij Zeilschool Pean leren we je alle kneepjes van het vak, inclusief hoe je zo’n groot en krachtig zeil als een spinnaker kunt hanteren.

Wat is Varen met Spinnaker?

Een spinnaker is een speciaal type zeil dat gebruikt wordt wanneer we voor de wind varen. Het is erg krachtig en kan je helpen om flinke snelheden te bereiken. Het leren bedienen van de spinnaker maakt deel uit van ons zeilprogramma. Met aanwijzingen van onze instructeurs leer je hoe je de spinnaker aanslaat en hijst. Je zult ook leren hoe je het zeil op een gestrekte voor de windse koers zelfstandig kunt bedienen.

Waar kan ik meer leren?

Wil je meer te weten komen over zeilen met een spinnaker? Of misschien wil je andere aspecten van zeilen leren? Je kunt altijd contact met ons opnemen of onze Instagram-pagina bezoeken voor meer informatie. Bekijk ook ons cursusaanbod voor meer informatie over onze programma’s.

Nationaal watersportdiploma

Aan de basis van alle zeilvaardigheden die we je leren, staat het Nationaal watersportdiploma, dat erkent dat je de competentie hebt om te varen met spinnaker. De module Varen met spinnaker is optioneel en is gericht op jongeren van niveau 2 discipline in een kielboot.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident