“Eisen en Voorwaarden van het Watersportdiploma: wat je moet weten”

19 juni 2024

Snelheid regelen in het zeilen

Zeilen is een avontuur op het water waarbij je, als zeiler, volledige controle moet hebben over je boot. Één van de belangrijkste aspecten daarvan, is de snelheid te kunnen regelen. Het correct beheren van de snelheid van een zeilboot hangt af van hoe je de schoten aantrekt en viert. Dit gebeurt vooral op een aan de windse koers. Precies weten wanneer je, onder welke omstandigheden, de schoten aan moet trekken of vieren is natuurlijk een vak op zich. Gelukkig helpt Zeilschool Pean je met het leren van al deze aspecten!

Hoe kan je de snelheid regelen?

Wil je hier meer over weten? Kijk dan eens naar deze 2 video’s waarin we dieper ingaan op het correct regelen van de snelheid van de boot. Door het aantrekken en vieren van de schoten kun je de snelheid van de boot controleren op een aan de windse koers die je zelf hebt ingeschat.


Voor meer gedetailleerde informatie of als je specifieke vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Volg ons ook op Instagram om altijd op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes. Benieuwd naar onze cursussen? Kijk dan eens op onze cursuspagina!

Diplomaeisen

Leeftijd: Jongeren
Niveau: Niveau 3
Discipline: Kielboot
Module: Hogerwal
Is de module verplicht: Verplicht
Competentie: Snelheid regelen

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident