“Eisen Watersportdiploma: Zelfstandig Hijsen en Strijken van de Zeilen”

19 juni 2024

Hijsen en Strijken van de Zeilen: Essentieel Voor Elke Zeiler

Zeilen is een prachtige sport en hobby waarbij heel wat komt kijken. Eén van de belangrijkste vaardigheden die elke beginnende zeiler onder de knie moet krijgen, is het hijsen en strijken van de zeilen. Hierbij wordt van jou verwacht dat je zelfstandig, terwijl je stilstaat, de zeilen kunt hijsen en strijken.

Wat houdt dit in?

Hijsen en strijken van de zeilen houdt in dat je in staat bent de zeilen correct omhoog te brengen (hijsen) en terug naar beneden te halen (strijken) wanneer dit nodig is. Dit is een fundamenteel deel van zeilen en bepaalt in hoge mate hoe goed je de boot kunt besturen. Het belang van deze vaardigheid kan niet genoeg benadrukt worden.

Voor verdere vragen of gedetailleerde informatie, aarzel niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of neem een kijkje op onze Instagram-pagina. Bekijk zeker ook eens ons uitgebreide cursusaanbod.

Diplomaeis Nationaal Watersportdiploma

Om het Nationaal Watersportdiploma te behalen, zijn er specifieke eisen waar je aan moet voldoen. Voor de categorie Jeugd, op niveau 4, in de discipline Kielboot, is de module ‘Basis’ verplicht. Binnen deze module is aangetoond kunnen worden dat je zelfstandig de zeilen kunt hijsen en strijken een essentiële competentie.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident