Erop uit – de mogelijkheden bij Pean

24 januari 2020

Op kamp

Het zal je niet ontgaan zijn dat we in onze artikelen hoog opgeven over zeilen in het algemeen en zeilkampen in het bijzonder. Dat is niet voor niets, want we zijn ervan overtuigd dat het voor jong en oud één van de beste manieren is om er een weekendje op uit te gaan én om elkaar beter te leren kennen.

Bij Pean zijn er daarom verschillende mogelijkheden, waarvan er bovendien een paar echt uniek zijn voor onze zeilschool alleen. Zo vind je bij ons tal van specifieke bootjes, zijn er kampen voor verschillende leeftijdsgroepen en is er speciaal bij Pean een apart jeugdkamp. En wist je dat je onze locaties ook kunt gebruiken om zelf een mooi weekend te organiseren, met of zonder onze hulp?

Vakantietijd
Nu de jaarwisseling is geweest en het voorjaar alweer in aantocht is, is iedereen natuurlijk volop bezig om leuke plannen te bedenken (je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen) voor de eerste vrije week met hopelijk nog meer goed weer. De meivakantie staat namelijk voor de deur, want die begint in 2018 gewoon weer in april. En een paar weken later is er ook nog het lange Pinksterweekend, rond zondag 20 mei.

Wie een leuk uitje zoekt, hoeft nooit verder te kijken dan Pean. De komende periode staan er namelijk weer een aantal speciale korte zeilkampen voor gezinnen op de agenda! Zowel tijdens de meivakantie als in het Pinksterweekend kun je voor deze gezinstrips bij Pean terecht. Voor kinderen vanaf 8 jaar zijn er overdag tal van mogelijkheden om met leeftijdsgenoten op pad te gaan, terwijl er ’s avonds groepsprogramma’s worden georganiseerd waar het hele gezin aan mee kan doen.

De korte zeilkampen in het voorseizoen zijn overigens ook geschikt voor groepen jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. Jeugd kan zich inschrijven voor optimist, Laerling, Feva, Pico, Laser, Feva XL, Vago, surfen of valk. Volwassenen die zeilles nemen, varen in een valk. Speciaal voor meekomende (groot)ouders of kinderen onder de 8 jaar die niet op zeilles willen, heeft PEAN bovendien een voordelig aanbod: eten en overnachten kost voor hen slechts 10 euro per persoon per nacht. Kijk op Pean.nl voor de mogelijkheden.

Trektochtkamp
Nu we toch bezig zijn om de vakantie(s) te plannen: in de zomer organiseert Pean‘Friese Meren’ trektochtkampen. Een hele week op pad met valken en een skûtsje. Je zeilt zelf de valk door de sloten en over de meren van Friesland, het skûtsje is je volgschip waarop geslapen en gegeten wordt. Afhankelijk van het weer bepaal je samen met je medezeilers een mooie route voor een geweldige week in Friesland. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen per week, dus wees er op tijd bij!

Doe-het-zelf weekendjes
Pean is vooral bekend van haar zeilschoolactiviteiten, maar je kunt onze locatie ook gebruiken om zelf een mooi weekend te organiseren. De groepsaccommodaties ‘Jister’ en ‘Berch‘ zijn te huur op basis van zelfverzorging, waarbij je optioneel kunt kiezen om de maaltijden en/of het programma aan Pean over te laten. De accommodaties zijn bij uitstek geschikt voor schoolkampen, verenigingen en  vriendengroepen of feesten en partijen. In de wintermaanden weten ook muziekgroepen, sportverenigingen en vergadergroepen onze faciliteiten te vinden, dus kijk ook voor deze mogelijkheden eens op onze website.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident