“Essentiële Vaardigheid binnen het Watersportdiploma: de Roll-Tack Beheersen”

9 mei 2024

Roll-tack in het zeilen: beheers je overstag gaan

Als je zeilt, is het belangrijk om je schip goed onder controle te hebben. Een techniek die in het Nationaal watersportdiploma staat en daar een belangrijke rol bij speelt is de roll-tack. Dit is een methode om overstag te gaan van de ene op de andere windse koers, zonder dat je de joystick of de schoot los hoeft te laten. Jij als zeiler gebruikt je eigen lichaamsgewicht om het zeil van richting te laten veranderen. Daarna maak je een snelle beweging, of ‘pomp’, om weer snelheid op te bouwen. Het is een effectieve en spannende techniek om te leren en te beheersen.

Meer informatie

Wil je meer weten over de roll-tack, het zeilen in het algemeen of wil je een cursus volgen om deze techniek onder de knie te krijgen? Kijk dan op onze contactpagina, check onze Instagram of bekijk een overzicht van ons cursusaanbod op onze zeilschool pagina.


Nationaal watersportdiploma eisen: roll-tack

Voor het behalen van je Nationaal watersportdiploma is het beheersen van de roll-tack een optionele vaardigheid voor jonge zeilers op niveau 4 in de discipline ‘Zwaardboot 1-mans’. Dit valt onder de module ‘Handelingen’.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident