“Essentiële Zeilvaardigheid: Afvaren van Lagerwal voor het Watersportdiploma”

9 mei 2024

Afvaren van Lagerwal: Een Belangrijke Vaardigheid in Zeilen

Als je leert zeilen, is het belangrijk om verschillende vaardigheden onder de knie te krijgen. Eén daarvan is het afvaren van een lagerwal. Dit is het moment waarop we de boot van een lagerwal (de kant van het water waar de wind naartoe blaast) wegvaren en het zeil klaarmaken om te zeilen.

In onze cursussen leer je onder begeleiding van een instructeur hoe je dit precies doet. Dit wordt stap voor stap uitgelegd en voorgedaan, zodat het een stuk makkelijker wordt om deze vaardigheid zelfstandig uit te voeren.


Voor meer informatie over deze techniek, andere zeiltechnieken of ons cursusaanbod, kun je een kijkje nemen op onze contactpagina. Ook op onze Instagram vind je regelmatig updates over onze zeilactiviteiten. Informatie over de verschillende cursussen die we aanbieden, vind je op onze zeilschoolpagina.

Overzicht van de Diplomaeis voor het Nationaal Watersportdiploma

Voor het Nationaal Watersportdiploma is het leren afvaren van een lagerwal een optionele module voor jongeren op niveau 3 in de discipline Zwaardboot 1-mans. Het is dus mogelijk om dit in je opleiding op te nemen, maar niet noodzakelijk. Wel is het een vaardigheid die je zeilervaring enorm kan verrijken en iets wat we zeker aanraden te leren.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident