Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Festivitaal

28 okt 2018

Evenement Navigatie

Zeilschool Pean beweegt en laat bewegen

Friese Zeilschool Pean neemt verantwoordelijkheid op het gebied van vitaliteit en doet mee aan het beweeg & doe festival FestiVitaal

In een maatschappij waarbij vitaliteit steeds belangrijker wordt neemt Zeilschool Pean haar verantwoordelijkheid om kinderen tussen de 8 en de 18 aan het bewegen en zeilen te houden serieus. De zeilschool positioneert haar cursussen op het snijvlak van maatschappelijk belang, volksgezondheid en de zeilsport.

Rijk land met problemen
Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch kent het een aantal grote welvaartsproblemen. Er is een groeiende groep kinderen die maatschappelijk buiten de boot valt, ongezond zijn en niet of te weinig sporten.

Door veel thuis op het scherm te zitten is het niet meer nodig om actief, fysiek sociaal te participeren. Omdat beide ouders werken en de kinderen met hun scherm best een tijdje alleen kunnen zijn wordt kinderen verkeerd gedrag aangeleerd. Het gevolg is een steeds eenzamere groep kinderen die zichzelf niet kan vermaken zonder scherm.

Direct gevolg van dit gedrag is overgewicht en afnemende motorische vaardigheden en geestelijk onwel bevinden. Wie dit probleem directief aanpakt leert kinderen aan dat sport een ‘moetje’ is; nodig is om fit te worden. Hierdoor leren kinderen dat sport verplicht is en dat daartegenover geen sport leuk is en ontspanning betekent.

Op kamp om te sporten
De oplossing van al deze zaken zijn samengebald in een zeilkamp. Sociale interactie, beweging, buiten zijn en een leuke complexe sport die ontspanning door inspanning biedt. Ouders die bij een zeilschool zijn erkennen direct dat je kind beter terugkomt van zeilkamp dat dat het erheen ging. Maar 1 week per jaar vindt eigenlijk iedereen te weinig. Kinderen zouden onbeperkt op zeilkamp moeten kunnen.

Onbeperkt zeilen
De vraag uit de markt is helder en het is Pean gelukt om het in te richten en betaalbaar te maken. Onbeperkt op zeilkamp maar ook onbeperkt zeilen. Pean heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om haar aanbod te verbreden naar combinaties met school, teamwerk, talent ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Er is nu nog meer te halen dan een classic zeilkamp

Hoe werkt het?
Je betaalt in abonnementsvorm een maandbedrag en kunt daarmee onbeperkt op zeilkamp en onbeperkt boten huren. Hiermee is de financiële drempel om meerdere keren op zeilkamp te gaan weg. Het ligt daarmee voor de hand om je kind naar zeilkamp te laten gaan op momenten dat er anders verveling en schermen zouden zijn. En vanwege het brede aanbod is er steeds weer iets nieuws te beleven. Waarom zou je dan niet in mei een combinatie van zeilen en examentraining volgen? Of in de kerstvakantie een paar dagen zeilkamp en profielkeuze gaan doen?

Wij zijn er trots op dat er al veel geïnteresseerden zijn en we zelfs vanuit de testfase de eerste leden van de Pean community hebben mogen verwelkomen.

Gegevens

Datum:
28 okt 2018
Site:
https://www.defriesland.nl/festivitaal

Organisator

Copyright 2022 Pean |
Ontwikkeld door Convident