FAQ bootverhuur

Klik op een onderwerp of vraag voor meer info.

Huurtijden en accessoires

Kan ik ook op de huurdag zelf nog een buitenboordmotor of waterdicht tonnetje meekrijgen bij de valk?

Bij voldoende beschikbaarheid kan dat. Het betekent wel dat u soms even moet wachten tot er iemand  tijd heeft om de motor voor u aan de valk te hangen.

Hoe laat kan ik de boot afhalen?

De standaardhuurtijden zijn dagelijks van 9-17 uur.  Wilt u buiten die tijden komen, overleg dan vooraf of dat mogelijk is.

Wat is er aanwezig in de valk?

Een waterkaart van Friesland, toeter, anker + ankerbol, peddel, vaarboom, meerpen, hoosvaatje, dweil en  een doos met een paar sluitingen en sleutel. En u heeft altijd 2 landvasten mee.

Vaardigheden

Heb ik voor de motorboten een vaarbewijs nodig?

Nee, maar bij de verhuur van motorschip Voortvarend moet u wel degelijk ervaring hebben met het besturen van grotere schepen. We zullen even met u proefvaren. Wij behouden ons het recht voor om de boot niet aan u te verhuren als u niet goed genoeg met de boot overweg kunt. Het wordt ook geen leuke vakantie voor u als u niet goed met de boot kunt omgaan.

Moet ik een diploma hebben om een zeilboot te huren?

Nee, maar u moet wel kunnen zeilen of ervoor zorgen dat u iemand meeneemt die het kan. Als bij uw vertrek blijkt dat u de boot niet kunt varen, behouden wij ons het recht voor om u terug te roepen en de boot weer in te nemen.

Kan ik iemand meekrijgen als schipper in de valk?

Ja dat kan, maar de beschikbaarheid van onze schippers is altijd in overleg. Daaraan zijn uiteraard kosten verbonden. De prijs is afhankelijk van aantal dagdelen dat u de schipper mee wilt. Per valk maximaal 3 personen.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden voor het huren van een boot?

Bij de boothuur geldt een eigen risico van 250 euro. Wij volgen verder de huurvoorwaarden van de HISWA. Kijk daarvoor op https://www.pean.nl/bootverhuur-friesland/

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident