Geslaagde wildavonden

12 februari 2018

Na vele dagen hard werken, kijken de mensen van zeilschool Pean en café Kromme Knilles met een goed gevoel terug op de wildavonden die zij afgelopen weekend samen organiseerden. In totaal kwamen er meer dan 100 liefhebbers naar Pean.

Vreemde gast
Op de vrijdagochtend vooraf aan de wildavonden meldde zich nog een bijzondere gast. Vlakbij de keuken van Pean stond opeens een reetje. Het dier bleef zelfs nog even staan met een ‘pak me dan, als je kan’ blik in de bruine ogen. Dit versterkte voor iedereen het gevoel van wild eten uit je eigen achtertuin.

Fietstocht naar Pean
Zoals elk jaar fietsten de meeste gasten van de watertoren in Nes naar Pean toe. De tocht door de landerijen van Soarremoarre en Pean wakkert de eetlust aan. En de terugweg is goed voor de spijsvertering. Alle fietsers kregen een fietslampje dat op hun ventiel geschroefd kon worden. Bij het draaien van de wielen sprong het lampje aan en zo was het lint van fietsers een beweeglijk en kleurig geheel.

Thema tapas
De avonden hadden dit jaar het thema ‘’wild-tapas’’. Er waren grote planken met allerlei kleine hapjes. Als opwarmer na de fietstocht werd er een langzaam getrokken wildbouillon geserveerd. De eerste gang was koud en bestond uit rilette van eend, wildpaté, pastrami van wilde gans, hertenham met groene asperges en droge worst met olijf. De tweede, warme gang bestond uit saucijsjes van hert, balletjes van ganzengehakt, een pitabroodje met pulled zwijn, een mini hertenhamburgertje, een gekonfijt eendenboutje en een spiesje met hert, haas en zwijn. Dit werd begeleid door een bitterbal van stamppot rode kool, stoofpeertjes, Waldorfsalade, rauwe salade en een aardappelgratin.
Ofschoon het de vijfde keer was dat de wildavonden werden georganiseerd en er veel vaste gasten waren, werd de verwachting toch weer overtroffen. Er werd zelf gesproken van de beste editie ooit.

Het extraatje
In plaats van een mooi jachtverhaal was dit keer gekozen om een ander element uit de jacht te belichten: het schieten. Met een professionele luchtbuks konden de gasten buiten hun best doen om een getekend hert op een schietschijf te raken.

 

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident