Geslaagde wildavonden

7 februari 2016

Na vele dagen hard werken kijken de mensen van zeilschool Pean en café Kromme Knillis met een goed gevoel terug op de wildavonden die zij afgelopen weekend samen organiseerden. Vrijdag 5 en zaterdag 6 februari waren er rond de 70 fijnproevers naar de midden in de natuur gelegen zeilschool Pean gekomen. De meeste gasten waren op de fiets en werden op de heenreis vermaakt met een wildquiz op het erf van U. Bouma.

Rolf van der Veer van Kromme Knillis: “We wilden dit jaar meer rood vlees op tafel. In een buitentent bakten we daarom ter plekke Soarremoarrer eendenborst en hertenbiefstuk voor de gasten. Het gestoofde wild, de fazantenbouten en de bijgerechten serveerden we uit.”

Natasja van den Bos van Pean beaamt dat de opzet zo nog beter was dan voorgaande jaren: “Sommige mensen kenden vooraf hun tafelgenoten niet. Maar door deze vorm kwam daar snel verandering in.” Ook nieuw waren de drie Friese bieren van brouwerij de Kleine Beer uit Lemmer.

“Iedereen weet dat het eten uit de buurt van Pean kwam. Daar vertelde Titus Sijmonsma een mooi jachtverhaal over. Maar toen Henk Spijkerman met een gevild, nog niet uitgebeend ree het restaurant inkwam, was dat toch nog confronterend”, weet Natasja. Spijkerman legde de toeschouwers uit hoe een ree word uitgebeend en welke stukken vlees eraan zitten. “Dit is echt!” vult Rolf aan. “Dit ree is geschoten op Soarremoarre.” Toen de eerste schrik wat weg was, kwamen de eters toch rond het ree staan om te kijken hoe een vakman hiermee omgaat.

Veel tevreden gasten zeiden bij vertrek alvast op de deelnemerslijst van volgend jaar te willen staan. Op welke wijze Pean en Kromme Knillis hieraan invulling zullen geven, wordt komend jaar duidelijk.

 

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident