“Gesleept worden tijdens het zeilen: een essentiële vaardigheid voor je watersportdiploma”

9 mei 2024

Gesleept worden tijdens het zeilen: een belangrijke vaardigheid

Als je wil leren zeilen, zal je vroeg of laat ook moeten leren hoe je gesleept kan worden. In de zeilsport betekent dit dat je boot wordt meegenomen door een andere boot. Deze vaardigheid is onmisbaar, want het kan gebeuren dat je zelf niet meer in staat bent om te zeilen. Dit kan komen door het weer, een defect aan je zeilboot of omdat je net begint met zeilen en de controle over je boot (tijdelijk) kwijt bent.

Het is niet alleen belangrijk dat je weet hoe je in een sleep terecht komt, maar ook hoe je er weer uit komt. Bij het leren zeilen komt het vaak voor dat je gesleept wordt door een andere boot. Daarom moet je deze basisvaardigheid echt onder de knie krijgen.

Hoe leer je gesleept worden?

Om te leren hoe je gesleept wordt tijdens het zeilen, is het belangrijk om goede instructies te volgen. De beste manier om dit te leren is door het in de praktijk te ervaren met een ervaren instructeur. Dat kan bij Zeilschool Pean! We hebben een team van ervaren instructeurs die jou alles kunnen leren over gesleept worden tijdens het zeilen.

Voor meer details over gesleept worden, bekijk dan de volgende twee video’s. Hierin zie je hoe andere zeilers dit aanpakken en zo kan je het zelf ook leren en oefenen.

Meer informatie en contact

Wil jij ook leren zeilen en alle basisvaardigheden onder de knie krijgen? Kijk dan op onze cursuspagina voor een overzicht van ons aanbod. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via onze contactpagina of volg ons op Instagram.

Nationaal Waterportdiploma

Voor het Nationaal Waterportdiploma moet je kunnen aantonen dat je kunt worden gesleept. Dit is een verplicht onderdeel voor jongeren op niveau 3 in de discipline Zwaardboot 1-mans, module Basis.

Copyright 2024 Pean |
Ontwikkeld door Convident